ترین های فوتبال زنان در سال 1401
ترین های فوتبال زنان در سال 1401
فوتبال زنان ایران در شرایطی متفاوت و ویژه به کارش در سال 1401 پایان داد.
به گزارش فوتبالز خاتون بم به عنوان پرافتخارترین تیم تاریخ لیگ برتر فوتبال زنان، توانست سال 1401 را هم با یک موفقیت مهم به پایان ببرد و شاگردان مرضیه جعفری بعد از کسب تجربه حضور در مسابقات آزمایشی جام باشگاههای آسیا، در لیگ برتر توانستند در رقابتی جذاب با تیمهای پرستاره سپاهان اصفهان و شهرداری سیرجان، عنوان قهرمانی را از آن خود کنند و طلسمشکنی سپاهان و رسیدن به عنوان نایبقهرمانی از جمله اتفاقات مهم دیگر فوتبال زنان ایران در سال 1401 بود.
تیم ملی فوتبال زنان هم در سالی که گذشت، روزهای پرچالش و جنجالی را گذراند؛ از پایان کار غیرمنتظره مریم ایراندوست در تیم ملی که علل آن هیچگاه از سوی مسئولان وقت فدراسیون رسانهای نشد تا انتخاب دوباره مریم آزمون در کسوت سرمربی. از جمله نتایج تیم ملی در سالی که گذشت میتوان به ناکامی در رقابتهای کافا و کسب عنوان نایبقهرمانی و البته طلسمشکنی در برابر تیم ملی بلاروس و رسیدن اولین پیروزی تاریخ در برابر حریفان اروپایی اشاره کرد.
مریم آزمون در شرایطی فهرست تیم ملی را انتخاب میکرد که نگاهی به فهرست بازیکنان منتخب او نشان میداد که شاکله تیم ملی از 3 تیم مدعی خاتون بم، سپاهان اصفهان و شهرداری سیرجان هستند و برای انتخاب ترینهای سال گذشته هم میتوان نگاهی به عملکرد این بازیکنان مطرح و نامآشنای این 3 تیم داشت تا در هر پست بهترین ستاره معرفی شود.
بهترین دروازهبان سال: زهرا خواجوی (خاتون بم)
خواجوی که در سودای بازگشت دوباره به تیم ملی بود، در قامت دروازهبان شماره یک کارش را در تیم خاتون بم دنبال کرد. ستاره 24ساله بمیها بعد از درخشش در رقابتهای آسیایی و ثبت چند مهار تماشایی، در لیگ برتر با عملکردی خیرهکننده ستاره بیچون و چرای خاتون بود و توانست در 18 بازی، 10 کلینشیت کند و تنها 5 بار دروازه او باز شد. نکته مهم اینکه از 18 بازی خاتون، 4 مسابقه برگزار نشد و آنها بردی انضباطی بهدست آوردند تا در واقع در 14 بازی، 10 کلینشیت به نام خواجوی بهثبت برسد تا دروازهبان بمیها نقش مهمی در قهرمانی تیمش ایفا کند و در رقابت با چهرههایی مثل زهره کودایی و عارفه سیدکاظمی به عنوان بهترین دروازهبان فصل برسد.
بهترین مدافع سال: ملیکا متولی (شهرداری سیرجان)
مدافع باتجربه شهرداری سیرجان در سال پرماجرای تیمش، یکی از موثرترین بازیکنان ترکیب شهرداری بود و توانست فصلی موفق را پشت سر بگذارد و در میانه مدافعان لیگ برتری عملکردی کمنوسان و موفق را داشت. ملیکا متولی در رقابت با رقبای سرسختی مثل فاطمه عادلی و فاطمه امینه برازجانی توانست فصل موفق و درخشانی را پشت سر بگذارد و به جز موفقیت در فاز دفاعی، درخشش او در کارهای تهاجمی هم جالبتوجه بود؛ بهطوری که متولی توانست با 7 گل زده عنوان گلزنترین مدافع فصل را به خود اختصاص بدهد تا سال 1401 را در شرایطی رویایی به پایان برساند. البته که حذف از تیم ملی، اتفاق غیرمنتظرهای بود که در روزهای پایانی سال رخ داد که البته دلایل فنی نداشت و اختلاف متولی با کادرفنی تیم ملی باعث شد تا مدافع شاخص فوتبال زنان در سال 1401، جایی در فهرست جدید تیم ملی نداشته باشد!
بهترین هافبک سال: ثنا صادقی (سپاهان اصفهان)
صادقی که پایِ ثابت اردوهای تیم ملی در سنین مختلف بوده و توانسته موفقیتهای مهمی را در رده پایه در عرصه ملی بهدست بیاورد و در مسیر صعود تاریخی تیم ملی زنان ایران به جام ملتهای آسیا هم نقش پررنگی را داشت، در سال 1401 توانست به روزهای درخشان خود در فوتبال زنان ادامه بدهد و در 21 سالگی خود را در قامت یکی از بهترین هافبکهای فوتبال زنان نشان داد. صادقی که به جز قدرت حمل توپ، در دریبلینگ و تمامکنندگی هم مهارت بالایی دارد، یکی از مهرههای موثر سپاهان در فصلی که گذشت بود و اوج درخشش این ستاره کرمانشاهی هم در دوئل با شهرداری سیرجان بود که درخشش صادقی باعث کامبک سپاهان شد و طلاییپوشان توانستند با کسب پیروزی برابر حریف مستقیم خود در مسیر رسیدن به عنوان نایبقهرمانی قدم بردارند تا با گذراندن یک سال رویایی در سپاهان، صادقی به عنوان بهترین هافبک سال شناخته شود.
بهترین مهاجم سال: افسانه چترنور (شهرداری سیرجان)
افسانه چترنور و زهرا قنبری 2 ستاره توقفناپذیر فوتبال زنان ایران هستند. مهاجمانی فرصتطلب و آماده که همواره رقابت بین آنها جذاب و هیجانانگیز دنبال شده است. هر چند که به لحاظ تجربه، قنبری در شرایط بهتری قرار دارد اما چترنور به دنبال آن است تا با تکیه بر اختلاف سنی 7 سالهاش با قنبری بتواند رکورد ستاره خاتون بم را به لحاظ گلزنی در تاریخ لیگ برتر بشکند. در فصلی که گذشت، رقابت میلیمتری و جذابی بین افسانه چترنور و زهرا قنبری بود که در نهایت چترنور توانست با 24 گل زده عنوان خانم گلی را از آن خود کند. البته که باید به این نکته اشاره داشت که ناکامی قنبری به لغو 4 بازی خاتون و البته استفاده از او در پستهای مختلف هم مرتبط است اما این موضوعات نمیتوان سرپوشی بر عملکرد درخشان افسانه چترنور در سال 1401 داشته باشد. ستارهای که سال جدید را هم با درخشش در تیم ملی در راه رسیدن به دور دوم المپیک 2024 پاریس آغاز کرد تا نشان بدهد بعد از گذراندن یک سال رویایی به دنبال حفظ فرم ایدهآل خود است.
پدیده سال: نگین زندی (خاتون بم)
فوتبال زنان ایران در سالیان گذشته با یک چالش مهم مواجه بوده و آنها ناکامی در تغییر نسل است. با وجود فعالیت تیمهای ملی در رده سنی پایه اما حضور استعدادهای برجسته پرشماری در لیگ برتر بهچشم نمیخورد که این مسئله میتواند در آینده برای تیم ملی بزرگسالان دردسرساز شود. با این وجود میتوان به درخشش چند ستاره جوان اشاره داشت؛ از جمله آنها محدثه زلفی و البته نگین زندی. زندی به واسطه جثه کوچک و سرعت بالای خود توانسته همه نگاهها را به خود در فوتبال زنان خیره کند و هم در عرصه ملی و هم در عرصه باشگاهی سالی درخشان را ستاره خاتون گذراند. نگین زندی که هنوز 20 سالگیاش کامل نشده، یکی از عناصر کلیدی در مسیر قهرمانی خاتون بود و در تیم ملی جوانان هم توانست در مسیر رسیدن به جام ملتهای آسیا عملکرد فوقالعادهای داشته باشد تا بار دیگر با شایستگی به عنوان پدیده سال برسد. نکته جالبتوجه اینکه زندی در سال جدید هم توانست گلی سرنوشتساز را وارد دروازه میانمار کند تا زنان ایران به مرحله دوم انتخابی المپیک 2024 پاریس صعود کنند و به نظر میرسد این ستاره ریزنقش همچنان در بهترین فرم خود کارش را ادامه خواهد داد.
چهره ویژه سال: سمانه چهکندی (خاتون بم)
ستاره 34ساله و کهنهکار فوتبال زنان ایران که در پست وینگر از او به عنوان یکی از بهترین بازیسازان تاریخ لیگ برتر یاد میشود، توانست در سال 1401 به یک عنوان مهم دست پیدا کند. چهکندی با درخشش در ترکیب خاتون بم موفق شد با این تیم بار دیگر قهرمانی در لیگ برتر را تجربه کند تا شمار جامهایش در تاریخ لیگ 2 رقمی شود و به عنوان پرافتخارترین بازیکن تاریخ فوتبال ایران در عرصه باشگاهی (مردان و زنان) نامش به میان بیاید. پیش از چهکندی، جلال حسینی توانسته بود 9 جام قهرمانی در لیگ برتر بهدست آورد اما حالا کسب هشتمین قهرمانی با تیم خاتون باعث شد تا به لطف جامهای بهدست آمده با تیمهای بالگستر مازندران و شنسا ساوه، شمار جامهای چهکندی در لیگ برتر به 10 برسد و با رسیدن به عنوان پرافتخارترین بازیکن تاریخ لیگ برتر، او سالی فراموشنشدنی را پشت سر بگذارد.
بهترین سرمربی سال: مرضیه جعفری (خاتون بم) – مریم ایراندوست (سپاهان اصفهان)
مرضیه جعفری و مریم ایراندوست با شایستگی تمام لایق آن هستند که مشترکاً به عنوان برترین سرمربی سال 1401 دست پیدا کنند. 2 سرمربی توانستند 2 اتفاق مهم فوتبال زنان سال 1401 را رقم بزنند و عملکرد درخشان آنها باعث شد تا افتخاری مشترک نصیب آنها شود. جعفری در ادامه فتحالفتوحات خود در عرصه فوتبال زنان، موفق شد بار دیگر خاتون بم را به قهرمانی لیگ برتر برساند تا برای نهمینبار جام به بم برود و همچنان با اختلافی حیرتانگیز، عنوان پرافتخارترین تیم لیگ برتر زنان در اختیار خاتون باشد.
مریم ایراندوست هم بعد از پروژه ناتمامش در تیم ملی و پایان کار غیرمنتظره در عرصه ملی، تصمیم به فعالیت دوباره در عرصه باشگاهی گرفت و سکان هدایت سپاهان اصفهان را در دست گرفت که موفق شد طلاییپوشان اصفهانی را به بهترین جایگاهشان در تاریخ لیگ برتر زنان برساند و برای اولینبار سپاهان تجربه کسب عنوان نایبقهرمانی را بهدست آورد تا بعد از صعود تاریخی به جام ملتهای آسیا در سال 1400، سال 1401 هم برای ایراندوست با کسب یک دستاورد مهم در سپاهان به پایان برسد و او مشترک با مرضیه جعفری بتواند در قامت بهترین سرمربی سال را به پایان ببرد.
💻منبع:فوتبال360 📸عکس:امیرحسین خیرخواه-کیمیا قاسم زاده
◼️با فوتبالز همراه شوید ◼️فوتبالز را در اینستاگرام دنبال کنید ◼️footballs.women@