فوتبال

چرا تیم‌های بزرگ به فوتبال زنان توجه نمی‌کنند؟

چرا تیم‌های بزرگ به فوتبال زنان توجه نمی‌کنند؟ ||

لیگ فوتبال زنان ایران در سال‌های اخیر پیشرفت‌هایی را تجربه کرده است، اما هنوز هم با چالش‌های زیادی مواجه است. بسیاری از تیم‌ها به دلیل مشکلات مالی، کمبود منابع انسانی و عدم جدیت لازم در جهت فعالیت در بخش زنان، قادر به شرکت در این رقابت‌ها نیستند.

به گزارش فوتبالز با نزدیک شدن به شروع فصل جدید لیگ برتر فوتبال زنان ایران، بار دیگر شاهد غیبت تعدادی از تیم‌های مطرح و شناخته‌شده در این رقابت‌ها هستیم. این موضوع در حالی رخ می‌دهد که انتظار می‌رفت با توجه به رشد و توسعه فوتبال زنان در کشور و همچنین الزامات جدید کنفدراسیون آسیا مبنی برای تیم‌داری باشگاه‌های حرفه‌ای در حوزه زنان، تعداد بیشتری از تیم‌ها به این لیگ بپیوندند و رقابت‌های جذاب‌تری را رقم بزنند.

غیبت تیم‌های مطرح،چالش همیشگی فوتبال زنان

طبق قوانین جدید AFC، باشگاه‌هایی که در سطح کشوری (لیگ برتر، لیگ دسته اول و یا لیگ دسته دوم) تیم‌داری نکنند، نمی‌توانند مجوز حرفه‌ای دریافت کنند. این تصمیم به‌منظور افزایش حمایت از فوتبال زنان و بهبود زیرساخت‌های این رشته اتخاذ شده است. هدف اصلی این است که باشگاه‌ها به جای صرفاً تمرکز بر فوتبال مردان، به توسعه فوتبال زنان نیز اهمیت دهند.

الزامات جدید AFC هم جواب نداد

با وجود الزامات جدید کنفدراسیون آسیا، اخیراً قرعه‌کشی لیگ برتر زنان انجام شد و این مسابقات از ۲۷ مهر ۱۴۰۳ در حالی استارت خواهد خورد که تنها نام دو باشگاه مطرح (سپاهان و ملوان) در بین تیم‌های حاضر به چشم می‌خورد. این موضوع نشان‌دهنده چالش‌های جدی در زمینه تیم‌داری و حمایت از فوتبال زنان در کشور است چرا که عدم حضور تیم‌های بیشتر و البته مطرح می‌تواند به کاهش کیفیت رقابت‌ها و همچنین عدم جذب تماشاگران و حامیان مالی منجر شود که البته در حال حاضر فوتبال زنان ایران با این چالش سالهاست که دست و پنجه نرم می‌کند.

کیفیت لیگ کاهشی می‌شود؟

لیگ فوتبال زنان ایران در سال‌های اخیر پیشرفت‌هایی را تجربه کرده است، اما هنوز هم با چالش‌های زیادی مواجه است. بسیاری از تیم‌ها به دلیل مشکلات مالی، کمبود منابع انسانی و عدم جدیت لازم در جهت فعالیت در بخش زنان، قادر به شرکت در این رقابت‌ها نیستند. این مسأله نه تنها بر کیفیت لیگ تأثیر منفی می‌گذارد، بلکه موجب ناامیدی بازیکنان و هواداران نیز شده است.

چرا تیم‌های بزرگ به فوتبال زنان توجه نمی‌کنند؟

در زمان نقل و انتقالات و طبق اعلام گلاره ناظمی مسئول کمیته مسابقات فوتبال زنان از اعلام آمادگی ۷ باشگاه مطرح فوتبال کشور جهت تیم داری در حوزه زنان خبر داده شد. تراکتور، پرسپولیس، شمس آذر، مس رفسنجان، ذوب آهن، چادرملو و فولاد خوزستان از جمله تیم‌هایی بودند که از حضور آنها در لیگ زنان نامبرده می‌شد اما در نهایت اکثر این تیم‌ها آسان‌ترین راه یعنی حضور در لیگ دسته دوم را در دستور کار خود قرار دادند؛ به همین دلیل این روزها با آغاز لیگ برتر فوتبال زنان بازهم شاهد این مسئله هستیم که توجه به ورزش زنان در باشگاه‌های مطرح کشور هنوز هم جز اولویت‌های آخر است. دلایل این موضوع را می‌توان به چند دسته اصلی تقسیم کرد که مهمترین آن می‌تواند موضوعات مالی و یا مسائل فرهنگی باشد.

چالش‌های مالی و فرهنگی؛ موانع اصلی پیشرفت زنان

باشگاه‌های بزرگ معمولاً به دلیل داشتن چالش‌های مالی به دنبال بازگشت سریع سرمایه هستند و از آنجایی که فوتبال مردان به‌طور سنتی درآمدزایی بیشتری دارد باشگاه‌ها ترجیح می‌دهند که منابع خود را در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند همین امر باعث می‌شود که تیم‌های زنان کمتر مورد توجه قرار گیرند. البته در کنار این بحث فرهنگ و سنت هم در میان است. فوتبال مردان به‌عنوان یک ورزش سنتی و محبوب در بسیاری از کشورها شناخته می‌شود. در حالی که فوتبال زنان هنوز در حال کسب اعتبار و محبوبیت است. این فرهنگ غالب متأسفانه باعث شده باشگاه‌ها از سرمایه‌گذاری در تیم‌های زنان خودداری کنند.

توسعه فوتبال زنان؛ نیازمند حمایت مالی و فرهنگی

برای تغییر این وضعیت، نیاز است که باشگاه‌ها، فدراسیون و جامعه به اهمیت فوتبال زنان پی ببرند و تلاش کنند تا با ایجاد زیرساخت‌ها، حمایت رسانه‌ای و تغییر نگرش اجتماعی، زمینه‌های لازم برای رشد و توسعه این حوزه را فراهم کنند. تنها در این صورت است که می‌توان انتظار داشت تیم‌های زنان در اولویت‌های باشگاه‌های مطرح فوتبال قرار بگیرند.

۱۰ تیم حاضر و چشم‌اندازهای آینده

مسابقات لیگ برتر فوتبال زنان از ۲۷ مهرماه آغاز خواهد شد و سپاهان اصفهان، ستارگان سلیمی تنگستان، ایستا کردستان، خاتون بم، نماینده البرز، شهرداری سیرجان، ملوان بندر انزلی، پالایش گاز ایلام، پیکان تهران و تام اصفهان ۱۰ تیم حاضر در لیگ برتر فوتبال زنان هستند. لیگ برتر فوتبال زنان ایران با حضور این ۱۰ تیم، گام مهمی در راستای توسعه این ورزش به شمار می‌آید. اگرچه چالش‌های زیادی پیش‌روست، اما با حمایت‌های لازم و تغییر نگرش جامعه، می‌توان به آینده‌ای روشن برای فوتبال زنان امیدوار بود. این لیگ نه تنها فرصتی برای رقابت است، بلکه بستری برای رشد استعدادها و ارتقا سطح کیفی ورزش زنان در ایران خواهد بود که انتظار می‌رود این موارد به چشم باشگاه‌های ثروتمند ایران هم بیاید تا در آینده نزدیک شاهد حضور جدی آنها در این حوزه جذاب باشیم.

💻منبع:مهر📸عکس:علیرضا زینلی  ✍️خبرنگار:فریبا جلیل‌خانی

◾️با فوتبالز همراه شوید ◾️فوتبالز را در اینستاگرام دنبال کنید ◾️footballs.women@

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا